<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UBS ser stor oppside i energikjempe

UBS har satt en ny analytiker til å dekke Exxon Mobil, og han hever kursmålet med over 15 prosent. 

Publisert 19. apr. 2023 kl. 15.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
GÅR RETT VEI: UBS mener det er på tide å kjøpe Exxon Mobil-aksjer.  Foto: Bloomberg

UBS har hatt et analytikerbytte i hvem som følger Exxon Mobil, og inn har Josh Silverstein. Og i sin første analyse av selskapet for UBS oppgraderer Silverstein energigiganten til en kjøpsanbefaling fra nøytral, og hever samtidig kursmålet, melder CNBC. 

«Vi ser de integrerte oljeselskapene som best posisjonert til å overgå denne oppgangssyklusen, drevet av forbedret balanse og betydelig mer kapitaleffektive eiendeler som genererer høyere fri kontantstrøm med større synlighet for å støtte konsistente aksjonæravkastninger,» skriver Silverstein. 

15 av 28 sier «kjøp»

UBS-analytikeren hever kursmålet til 144 dollar pr. aksje, opp fra 125 dollar. Det tilsvarer en oppgang på 23 prosent fra tirsdagens sluttkurs. 

Til tross for et lite fall i energiprisene er Exxon Mobil-aksjen er opp 6 prosent. Aksjen steg for øvrig 80 prosent i 2022 og 48 prosent i 2021. 

Videre skriver Silverstein at han forventer at investorers interesse for selskaper med høy fri kontantstrøm og aksjonæravkastning, samt Exxon Mobils vekst både oppstrøms og nedstrøms, vil være med på å styrke aksjen ytterligere. 

Data som CNBC har samlet inn fra 28 analytikere, viser at 15 meglerhus har en kjøpsanbefaling, mens 12 anbefaler å sitte rolig i båten. I tillegg er det én som tror aksjen vil underprestere fremover. Analytikernes kursmål varierer mellom 110 og 148 dollar, mens gjennomsnittskursmålet ligger på 128,04 dollar pr. aksje.