<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikret milliardavtale med Equinor

SFL får inn over 1 milliard kroner for å leie ut riggen «Hercules» til et datterselskap av Equinor.

Publisert 14. aug. 2023 kl. 12.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
STORE VERDIER: John Fredriksens skipseiende selskap SFL Corporation har sikret en kontrakt med en verdi på 100 millioner dollar.  Foto: Thomas Bjørnflaten

       

John Fredriksens SFL Corp. signerte mandag en borekontrakt for riggen «Hercules» med et datterselskap av Equinor, opplyste selskapet mandag. 

Den estimerte kontraktsverdien er på omtrent 100 millioner dollar, som tilsvarer 1,04 milliarder kroner. 

Kontrakten gjelder for ett brønn pluss én valgfri brønn, og det er ventet at prosjektet vil starte i andre kvartal 2024. Varigheten for den faste kontraktsperioden er omtrent 200 dager, inkludert transitt til og fra Canada. 

Odfjell Drilling er satt til å administrere riggen på vegne av SFL under kontraktsperioden. 

Populær rigg

«Hercules», som er en såkalt «harsh environment»-rigg, borer for tiden for ExxonMobil i Canada, før den flyttes til Namibia hvor den har en kontrakt med Galp Energia som forventes å starte i fjerde kvartal 2023.

FORNØYD: Adm. direktør Ole B. Hjertaker i SFL Management. Foto: Ivan Kverme

«Vi er glade for å signere den tredje kontrakten for Hercules siden vi tok over riggen igjen mot slutten av 2022 med enda en anerkjent operatør. Med denne kontrakten har SFL nå omtrent 200 millioner dollar i inntektssikring for Hercules og sikret uavbrutt sysselsetting for riggen frem til fjerde kvartal 2024,» sier adm. direktør Ole B. Hjertaker i SFL Management. 

Ifølge Hjertaker illustrerer denne avtalen, sammen med andre lignende avtaler, at markedet for avanserte halvt-nedsenkbare rigger krevende miljøer er styrket og han forventer at det vil holde seg sterkt i en lengre periode.