<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kommer utbyttene fra Odfjell Drilling

Odfjell Drilling leverte sterkere enn i fjor og styret har bestemt at nå skal utbyttene komme. 

Publisert 23. aug. 2023 kl. 07.32
Oppdatert 23. aug. 2023 klokken 15.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord

 

Odfjell Drilling fikk et driftsresultat på 40 millioner dollar i andre kvartal 2023, mot 36 millioner dollar i samme periode året før. Driftsinntektene i kvartalet endte på 184 millioner dollar, opp fra fjorårets 163, mens EBITDA utgjorde 85 millioner dollar, opp fra 79 millioner i fjor.

TALL: Konsernsjef Kjetil Gjersdal i Odfjell Drilling. Foto: Odfjell Drilling

Odfjell Drilling hadde en ordrebok på 2,2 milliarder dollar ved utgangen av andre kvartal, hvorav 1,7 milliarder er faste kontrakter. Det er en nedgang fra 2,3 milliarder dollar ved utgangen av første kvartal 2023, hvorav 1,7 milliarder dollar var i faste kontrakter.

– Gjennomføringen av vår planlagte refinansiering har posisjonert selskapet sterkt for fremtiden og har gitt oss fleksibilitet. Våre resultater i perioden var sterke og vi oppnådde en finansiell utnyttelse på 98,2 prosent for vår eide flåte, sier konsernsjef Kjetil Gjersdal. 

Han legger også til at nå kommer utbyttene. 

– Med arbeidet vi har fullført tidligere i år og med det rådende sterke markedssentimentet, er vi glade for å kunngjøre i dag vårt nye kvartalsvise utbytteprogram. Under dette nye programmet er vår ambisjon å betale konsekvent kvartalsvis utbytte som vil vokse på mellomlang sikt – i tråd med økende inntjening og reduserte investeringsforpliktelser. 

Styret i selskapet har besluttet å utbetale et utbytte på 0,06 dollar pr. aksje – 64 øre – for andre kvartal.