<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardresultat for Odfjell Drilling

Reversering av nedskrivninger ga Odfjell Drilling et milliardresultat i tredje kvartal. Selskapet fortsetter å betale utbytter, og konsernsjefen er svært optimistisk til fremtiden.

Publisert 2. nov. 2023 kl. 07.02
Oppdatert 2. nov. 2023 klokken 07.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 332 ord
LA FREM TALL: Odfjell Drilling-sjef Kjetil Gjersdal. FOTO: Thomas Bjørnflaten

 

Det går fortsatt godt for riggselskapet Odfjell Drilling i Bergen.

I tredje kvartal hadde selskapet inntekter på 186 millioner dollar, opp fra 165 millioner dollar i samme periode i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) ble på 87 millioner dollar, mot 81 millioner for et år siden. 

– I tredje kvartal nådde vi flere rekorder for virksomheten og satte nye driftsmessige standarder. For første gang i vår 50 år lange historie hadde selskapet åtte enheter i drift, sier Odfjell Drilling-sjef Kjetil Gjersdal i en kommentar i kvartalsrapporten. 

– Den økonomiske utnyttelsen var den høyeste siden første kvartal 2022, og vi fortsatte å oppnå sterke resultatbonuser fra enhetene våre, noe som resulterte i vår høyeste kvartalsomsetning og EBITDA siden utskillelsen av Odfjell Technology, legger han til.

Odfjell Drilling

(Mill. USD)3.kv/233.kv/22
Driftsinntekter186165
Driftsresultat20437
Resultat før skatt18712
Resultat etter skatt18512

Skrev opp verdiene

Etter skatt satt selskapet igjen med et overskudd på 184 millioner dollar, mot 12 millioner i fjor. 

Den kraftige forbedringen skyldes i hovedsak en reversering av tidligere nedskrivninger på to av riggene på til sammen 163 millioner dollar.

Eksklusive reverseringen fikk selskapet et resultat på 21 millioner dollar, noe som fortsatt er en markant forbedring fra i fjor.

Etter refinansieringen i sommer, annonserte selskapet en ny utbyttepolitikk med mål om kvartalsvise utbytter som kan økes etter hvert. 

Selskapet har besluttet å betale et utbytte på 14,2 millioner dollar etter tredje kvartal – det samme som i foregående kvartal. Det tilsvarer rundt 67 øre pr. aksje.

Svært optimistisk

Ved utgangen av kvartalet hadde Odfjell Drilling en ordrereserve på 1,6 milliarder dollar, eller 2,1 milliarder dersom man tar med opsjoner.

Konsernsjefen er svært optimistisk til fortsettelsen både på kort og lang sikt, og venter samtidig ytterligere kontraktstildelinger i nær fremtid. Han opplyser at selskapet deltar i flere anbud. 

– Vi tror at etterspørselen vil holde seg solid på lang sikt slik at dagratene kan fortsette å holde den positive utviklingen vi har sett de siste månedene. Vi ser fortsatt ingen realistisk situasjon der nybygg begynner å komme inn i markedet, sier Gjersdal i rapporten.