<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor-aksjen snudde opp

Equinor-aksjen snudde rett opp torsdag formiddag. Hva nå?

Publisert 25. apr. 2024 kl. 10.55
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
Equinor-aksjen snudde opp
Equinor-aksjen brøt den fallende sekundætrenden i slutten av mars og fortsatte opp mot bunnlinjen i den brutte stigende trenden. Etter en korreksjon i begynnelsen av uken snudde aksjen opp igjen. Den tekniske motstanden på 299-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt ble brutt torsdag formiddag. Samtidig snudde RSI opp etter å ha testet 50-nivået i RSI-chartet. Dette kan åpne for oppgang mot neste tekniske motstand på rundt 311 kroner og kanskje toppen fra forrige fredag på 313,90 kroner. Neste tekniske motstand kommer opp mot 317 kroner og i området fra 317 og opp mot i overkant av 323,40-nivået. Ved eventuelle korreksjoner ned er det teknisk støtte ved 200 dagers glidende gjennomsnitt og 299-nivået. Et eventuelt brudd på det nivået kan åpne for testing av den tekniske støtten på 290- og 283-nivået.

Equinor-aksjen brøt den fallende sekundærtrenden i slutten av mars og fortsatte opp mot bunnlinjen i den brutte stigende trenden. I tråd med teorien for slike trendbrudd skal den brutte trenden testes før den videre retningen stakes ut. 

Positive signaler

Etter en korreksjon ned i begynnelsen av uken snudde aksjen opp igjen torsdag. Den tekniske motstanden på 299-nivået og 200 dagers glidende gjennomsnitt ble brutt torsdag formiddag. Samtidig snudde RSI opp etter å ha testet 50-nivået i RSI-chartet. 

Dette utløste små positive signaler som kan åpne for videre oppgang mot neste tekniske motstand på rundt 311 kroner, og kanskje toppen fra forrige fredag på 313,90 kroner. Neste tekniske motstand over det nivået kommer opp mot 317 kroner og i området fra 317 og opp mot i overkant av 323,40-nivået.

Tekniske støttenivåer

Ved eventuelle korreksjoner ned er det teknisk støtte ved 200 dagers glidende gjennomsnitt og på 299-nivået. Et eventuelt brudd på det nivået kan åpne for testing av den tekniske støtten på 294-, 290- og 283-nivået.

Så lenge den positive undertonen fortsetter, og RSI holder seg over 50-nivået, kan eventuelle korreksjoner ned bli forbigående. Brytes 50-nivået i RSI-chartet vil det straks se mer usikkert ut. Det kan i så fall i første omgang åpne for korreksjon ned mot de nevnte støttenivåene.

Se den tekniske analysen av Equinor-aksjen i videoruten over.

Flere tekniske analyser

Denne kommentaren og den tekniske analysen skal ikke anses som investeringsrådgivning og Finansavisen er ikke ansvarlig for eventuelle tap som måtte oppstå som følge av investeringer foretatt på basis av denne kommentaren.