<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inkassoselskap kutter ansatte og legger ned kontorer

Inkassoselskapet Kredinor ser seg nødt til å si opp 59 ansatte.

Publisert 18. jan. 2023 kl. 11.44
Oppdatert 18. jan. 2023 klokken 11.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
MÅ SI OPP ANSATTE: Adm. direktør i Kredinor, Klaus-Anders Nysteen. Ivan Kverme

Et av Norges største inkassoselskaper, Kredinor, kunngjør at de må nedbemanne og legge ned flere kontorer i år.

Dette etter en nedgang i salærsatsene, færre inkassosaker og endring av strategi. Kredinors fire kontorer i Kristiansand, Kristiansund, Bergen og Hamar legges ned. 

Totalt mister 59 medarbeidere sitt ansettelsesforhold i 2023. Medarbeiderne over 59 år vil få spesialavtaler for å beholde AFP.

– Det er med tungt hjerte vi kommer med beskjeden om at kontorene avvikles, og vi beklager sterkt ovenfor våre medarbeidere som blir berørt. Samtidig er endringen av organisasjonen viktig for å tilpasse kostnadsnivået til sviktende inntekter, og for å forbedre driften av selskapet, sier Klaus-Anders Nysteen, adm. direktør i Kredinor.

Selskapet har lagt opp en plan for å hjelpe de berørte i prosessen videre. Samlokalisering er en del av en ny strategi for å forbedre driften og gi en mer helhetlig oppfølging av kunder, ifølge selskapet.

– En viktig del av den nye strategien er at vi vil se hele kundeforholdet under ett, og ikke kun løse enkeltsaker. Dette er en tydelig retningsendring fra tidligere strategi med bransjespesialisering på ulike lokasjoner. I 2023 skal vi jobbe med å skape vekst, men vi må også gjennomføre større kostnadsreduksjoner for å tilpasse oss til dagens markedssituasjon og rammebetingelser, sier Nysteen.

Kontorene i Bergen, Kristiansund og Kristiansand legges ned 30. juni, mens Hamar legges ned 31. desember 2023.