<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Mikke mus» og «Langbein» ønsker å forme fagforening

Ansatte som ikler seg kostymene til Mikke Mus og andre kjente karakterer ved Disneyland i California har sett seg lei av dårlige arbeidsforhold og ønsker nå å forme fagforening. 

Publisert 17. apr. 2024 kl. 19.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
NOK ER NOK: Nå ønsker kostymekledde ansatte ved Disneyland i California å forme fagforening. Foto: Ted Shaffrey

De kostymekledde ansatte ved Disneyland California har trappet opp innsatsen mot å forme fagforeningen «Magic United».

Majoriteten av ansatte som underholder eller deltar i parader ved parken har signert et opprop om å bli en del av organisasjonen «Actors' Equity Association».

De 1.700 arbeiderne ønsker å bli en del av den samme organisasjonen som representerer de kostymekledde ansatte i Disney-parken i Florida. Sikkerhet skal være en stor grunn til at de ønsker å samle seg, uttaler en ansatt til Bloomberg.

Kostymer blir utslitte og forårsaker kløe, uttalte en 28-år gammel kostymeansatt til avisen, som opplyser om at lønnen pr. i dag ligger på 25 dollar timen for han og hans medarbeidere.

Andre Disneyland-ansatte uttalte 16. april at de vil påbegynne samtaler om det kommende lønnsoppgjøret neste uke. For disse 13.000 ansatte, inkludert maskinoperatører og selgere av suvenirgjenstander, utgår deres kontrakt i juni. 

I fjor, kom vaskere, tivoli-ansatte og ansatte i serveringsdelen av Florida-parken, til enighet om en flerårig avtale som garanterer en minimumslønn på 18 dollar timen.