<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny toppsjef i Akers investeringsselskap

Publisert 2. mai 2024 kl. 08.10
Oppdatert 2. mai 2024 klokken 08.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
NYTT BEITE: Christian Rynning-Tønnesen, tidl. konsernsjef i Statkraft, er nyansatt i Aker-konsernet.  Foto: Thomas Bjørnflaten

Akers investeringsselskap, Industri Capital Partners (ICP), har i dag utnevnt Christian Rynning-Tønnesen som ny adm. direktør ICP Infrastructure. 

Rynning-Tønnesen trakk seg nylig som toppsjef for Statkraft.

– Etter å ha hatt privilegiet av å kjenne og samarbeide med Rynning-Tønnesen i mange år kan jeg bekrefte prestasjonene som er oppnådd under hans ledelse, sier Øyvind Eriksen, styreleder i ICP og administrerende direktør i Aker.

I løpet av Rynning-Tønnesens 14 år som administrerende direktør for Statkraft, styrket selskapet sin posisjon som Europas største produsent av fornybar energi og utvidet sin virksomhet til 21 land. Statkrafts omsetning økte fra 29 milliarder kroner i 2010 til 124 milliarder kroner i 2023. I løpet av de siste fem årene har Statkraft generert en gjennomsnittlig årlig avkastning på 26 prosent, til den norske stat.

Rynning-Tønnesen vil tiltre stillingen som administrerende direktør innen 19. august i år.