<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygård i Sandefjord solgt for rekordsum

Megler lovet prisrekord. Og rekord ble det. Med god margin.

Publisert 13. sep. 2016 kl. 15.39
Oppdatert 13. sep. 2016 klokken 15.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 494 ord

Onsdag i forrige uke la partner og næringsmegler Rune Allerød i nystartede Q4 Næringsmegling hodet på blokken og lovet prisrekord for en bygård han nylig la ut for salg midt i Sandefjord sentrum.2.200 kvadratmeter forretning, kontorer og leiligheter over fire etasjer pluss kjeller i Rådhusgata 14 var priset til 22,5 millioner kroner.- Vi går for budrunde, og er ganske sikre på et salg til uken, sa Allerød til Hegnar.no.Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Q4 Næringsmegling.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Q4 Næringsmegling.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Q4 Næringsmegling.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Q4 Næringsmegling.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Q4 Næringsmegling.

Rekord med god marginOg megleren bekrefter nå at eiendommen er solgt for en pris «godt over prisantydning».- Vi snakker om en syvsifret sum over prisantydning, er så langt han kan strekke seg når Hegnar.no ringer.Prisrekorden for bygårder i Sandefjord ble uansett slått med god margin.Høyeste oppnådde salgssum før dette var på 20,5 millioner kroner, oppnådd av samme mann for Storgata 10b rett før finanskrisen (i 2008).Lokal kjøperEiendommen ble solgt i kjølvannet av fem privatvisninger før fellesvisningen. Flere prøvde å gjøre avtale med selger, men ble avvist.- 28 interessenter meldte seg på fellesvisningen, i hovedsak fra Oslo, Drammen og Tønsberg - men også noen få lokale. Og det var en lokal kjøper som fikk tilslaget, sier Allerød tirsdag.- Vi hadde bare to budgivere, men de begynte til gjengjeld høyt, fortsetter han.Kjøperen er Linholm AS, som er en stor eiendomsaktør i Sandefjord fra før.- Det som er bra med dem, er at de har en del bygårder i sentrum i dag. De er vant til å utvikle, og vil utvikle denne eiendommen videre. Dette er en bra kjøper for Sandefjord sentrum, sier megleren til Hegnar.no.- Grunnen til at prisen dro så høyt var utviklingspotensialet og beliggenheten, legger han til.- Kontantstrøm med oppsideBygården er en av Sandefjords største, og ligger rett i hjertet av byen, vis-à-vis bytunet.- Gården har aldri vært på det åpne markedet, og har vært i samme familie i to generasjoner. Men nå synes den seneste arvingen at det er på tide å selge, sa Allerød sist uke. Dagens (brutto) leieinntekter er på nærmere to millioner kroner.- Denne kontantstrømmen har en oppside, som først og fremst ligger i en del ledige kontorarealer som kan konverteres til bolig. De fire kontorlokalene (hvorav ett revet) ligger i 2. etasje, og unngår dermed en del brannkrav. Flere av nabogårdene har konvertert kontorer til boliger, og kommunen er positiv til dispensasjon på parkering, forteller Allerød.- Vil aldri stå tomtLeiekontraktene har en vektet gjennomsnittlig gjenværende løpetid på fire år, med rett til forlengelse.- Men leietakerne av forretningslokalene er solide aktører som har vært der i 15 år eller mer, og risikoen er lav. Sentrumsleiligheter til utleie i Sandefjord opplever god etterspørsel, og vil aldri stå tomme, sa megleren sist onsdag.- I prisingen er det nettopp leieinntekter, samt kvadratmeterpris, vi har lagt til grunn. Vi har ikke vurdert potensialet - det får markedet prise, føyde han til overfor Hegnar.no.