<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er de mest suksessrike kjendisgründerne

Et nyskilt ektepar topper listen.

Publisert 13. okt. 2022 kl. 11.17
Oppdatert 13. okt. 2022 klokken 11.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 302 ord
NUMMER EN OG TO: Kanye West og Kim Kardashian da stemningen mellom de to var god, i november 2019. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Stadig flere kjendiser velger å plassere pengene sine i egne selskaper. Invezz har sett på kjendisselskapene og rangert dem etter estimert verdi, og på toppen av listen finner vi en som først og fremst er kjent som rapper.

Klesselskapet til Kanye West, Yeezy, har en estimert verdi på 5 milliarder dollar. Etter sko-samarbeidet med Adidas ble merket for alvor kjent og ettertraktet. Yeezy har også hatt et samarbeid med billigkjeden Gap, som han nylig avsluttet på grunn av det han hevder er brudd på kontrakten fra Gaps side.

Tre søstre på listen

På andreplass finner man ekskonen til West, nemlig realitystjernen Kim Kardashian. Med klesmerket SKIMS selger hun såkalt shapewear, undertøy og loungewear. SKIMS er verdsatt til 3,2 milliarder dollar.

Hakk i hel kommer rapperen Dr. Dre, med hodetelefon-selskapet Beats by Dre, verdsatt til 3 milliarder dollar. Apple kjøpte i 2014 selskapet, men rapperen eier fortsatt 25 prosent.

Tre av de på topp 10-listen er i tillegg søstre. Kim Kardashians lillesøstre Khloe Kardashian og Kylie Jenner er på henholdvis fjerde og sjette plass med sine selskaper, Good American og Kylie Cosmetics.

Suksess med sprit

Flere kjendiser har også gått inn i alkoholbransjen. På niende og tiende plass finner man George Clooney og Ryan Reynolds, som har opplevd stor suksess med sine spritmerker. 

Dette er de mest suksessrike kjendisgründerne, med estimert verdi på selskapene:

  1. Kanye West - Yeezy - 5 milliarder dollar
  2. Kim Kardashian - SKIMS - 3,2 milliarder dollar
  3. Dr. Dre - Beats by Dre - 3 milliarder dollar
  4. Khloe Kardashian - Good American - 1,6 milliarder dollar
  5. Rihanna - Fenty Beauty - 1,4 milliarder dollar
  6. Kylie Jenner - Kylie Cosmetics - 1,2 milliarder dollar
  7. Jessica Simpson - Jessica Simpson Collection - 1 milliard dollar
  8. Jessica Alba - The Honest Company - 756 millioner dollar
  9. George Clooney - Casamigos - 700 millioner dollar
  10. Ryan Reynolds - Aviation Gin - 610 millioner dollar