<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Die Welt: – Ikke myndighetenes jobb å gi kreditt

Volocopter vurderer å flytte til Bayern for å få 100 millioner euro i lån. Men det er ikke myndighetenes jobb å gi private selskaper kreditt.

Publisert 1. mai 2024 kl. 10.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
KAPITALSTERKE EIERE: Helikoptertaxi-selskapet Volocopter har Blackrock, Mercedes, DB Schenker, Continental, Intel og fotballstjernen Mario Götze på eiersiden. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Ved amerikanske universiteter har det i flere uker vært demonstrasjoner med antiisraelsk og antisemittisk budskap. Demonstrantene vet neppe mye om Midtøsten-historie, og er fanget i et antikolonialistisk, anti-vestlig og antiamerikansk tankesett.

Financial Times

Etter fem dagers grubling over sin fremtid som statsminister i Spania, har Pedro Sánchez sagt at han er klar til å fortsette i jobben. Hans enmannsprotest mot det han kalte nedbrytingen av offentlig debatt har bare økt temperaturen i Spanias allerede overopphetede politikk og brakt mer fordømmelse fra hans motstandere.

Die Welt

Helikoptertaxi-selskapet Volocopter har Blackrock, Mercedes, DB Schenker, Continental, Intel og fotballstjernen Mario Götze på eiersiden. Nå vurderer det å flytte til Bayern for å få 100 millioner euro i lån. Men delstatens næringsminister er lunken, og det med rette. Det er ikke myndighetenes jobb å gi private selskaper kreditt.

Dagens Industri

Det er 20 år siden EUs største utvidelse så langt. På mange måter har utvidelsen vært en suksess, men det har også vært en tapt mulighet. Nå er det viktig at utvidelsesprosessen skyter ny fart.