<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Et skifte til fordel for Russland

Juntaene i Mali og Niger har hyret inn leiesoldater fra Afrikakorpset, gruppen som tidligere var kjent som Wagner. Det skriver Financial Times.

Publisert 2. mai 2024 kl. 07.17
Oppdatert 2. mai 2024 klokken 11.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
MAKTSKIFTE: I rask rekkefølge er både Mali, Burkina Faso og Niger blitt overtatt av menn i khaki-klær, skriver Financial Times. Her er tuareg-krigere fra Mali i 2013. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Omsider fant universitetene ut at Gaza-demonstrantene måtte kastes ut. Men det har vist seg at protestene ikke bare består av moralsk opprørte studenter. Ofte er de ledet av profesjonelle grupper som utnytter studentene til å skape kaos.

Financial Times

I rask rekkefølge er både Mali, Burkina Faso og Niger blitt overtatt av menn i khaki-klær, mens franske soldater er blitt kastet ut. Dette skiftet har vært til fordel for Russland. Juntaene i Mali og Niger har hyret inn leiesoldater fra Afrikakorpset, gruppen som tidligere var kjent som Wagner.

Die Welt

Det er fullt mulig å følge politikere, aktivister og nyhetssider på sosiale medier. Men tilpasningen av innhold til brukerens historikk gjør det vanskelig for denne typen innhold å få spredning. Om det ikke er sensur, er i hvert fall denne praksisen en umyndiggjøring av brukerne.

Dagens Industri

Etter å ha hatt plass ved motorveien E4, skal nå Stockholm-børsen flytte inn til byen. Det er fullt forståelig. Unge medarbeidere vil ikke starte dagen i bilkø. Med denne flyttingen kommer børsen nærmere finansmiljøet i Stockholm.