<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Omsetningsfall for Atea

Omsetningen falt i Atea i første kvartal, men resultatet overgikk analytikernes forventniger. 

Publisert 25. apr. 2024 kl. 09.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
LA FREM TALL: Adm. dir. Steinar Sønsteby i Atea. Foto: Iván Kverme

Atea fikk et driftsresultat på 256 millioner kroner i første kvartal, opp 2,2 prosent fra samme kvartal i fjor. Dermed slo selskapet analytikernes forventninger på 232,5 millioner kroner.  Resultat etter skatt endte på 192 millioner kroner, opp 9,6 prosent fra i fjor.

Lavere omsetning

IT-selskapets omsetning for første kvartal endte på 7.606 millioner kroner, en nedgang på 12,5 prosent fra samme kvartal i fjor. Dette var langt lavere enn analytikernes forventninger på 8.279 millioner kroner. 

I kvartalsrapporten viser Atea til at etterspørselen var eksepsjonelt høy i første kvartal 2023, blant annet på grunn av store leveranser etter coronapandemien. Samtidig ble omsetningen i første kvartal 2024 negativt påvirket av to store offentlige avtaler i Danmark som ble utsatt på grunn av en anbudsprosess. Atea skal ha vunnet disse avtalene i løpet av kvartalet, fremkommer det av kvartalsrapporten. 

- Resten av året forventer vi høyere omsetning og raskere overskuddsvekst, basert på forbedrede markedsbetingelser og nye kundeavtaler, og det vil være lettere å sammenligne periodene mot i fjor, sier CEO Steinar Sønsterby i en børsmelding.